Energiaverkosto: Hyötyä fiksulle energiakansalaiselle 

Suomi on hiilineutraali. Sähköntuotanto on päästötöntä, ja uusiutuvan tuuli- ja aurinkoenergian osuus on merkittävä. Sähköä on kaikkialla riittävästi ja käytettävissä häiriöttömästi.

Sähköverkko, digiverkko ja moderni teknologia muodostavat älykkään sähköverkon, jossa sähkön tuotanto, varastointi, jakelu ja käyttö toimivat sujuvasti. Kulutuksen ja tuotannon heilahtelua hallitaan saumattomasti.

Joustavien energiaverkkojen Suomessa yksittäinen ihminen ja rakennus ovat aktiivisia toimijoita sähkömarkkinoilla. Tiedon parempi saatavuus luo uusia palveluja, ja energiakansalainen hyötyy taloudellisesti.

Sähköautot muodostavat merkittävän energiavarastoverkoston. Kansalainen voi myydä sähköautonsa latausta kysyntäjoustomarkkinoille tai sähköauton akun varastoiman energian ja kotinsa tuottaman ylimääräisen energian verkkoon.

Pohjoismaissa on runsaasti datakeskuksia, jotka yhdistyvät yhdyskuntien energia- ja lämpöverkkoon. Suuret kansainväliset teknologia-alan, verkkokaupan ja sosiaalisen median jättiyritykset ovatkin huomattavia tekijöitä energian tuotannossa ja käytössä.

Sähkö ja avoimet rajapinnat yhdistävät eri toimialoja. Tieto liikkuu avoimesti sektoreiden kesken. Kybertaidot ovat kaikilla hallussa.

Rakennukset:
Mukavaa ja energiatehokasta elämää

Energiaverkosto: Hyötyä fiksulle energiakansalaiselle

Liikenne:
Sähkö liikuttaa ihmisiä ja tavaroita

Kodit:
Sähkö luo turvaa ja tunnelmaa

Työ:
Loistava työtilanne ja kekseliäät yritykset

Vision allekirjoittajat

 

stk_liitto NSS STUL_web SESKO STEK

Toteutamme visiota -kumppanit

 

Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys