Rakennukset: Mukavaa ja energiatehokasta elämää

Rakennukset ovat energiapihejä. Vanhat rakennukset on uudistettu energiatehokkaiksi ja uudet ovat nollaenergiataloja.

Energiatehokkuus ja älyjärjestelmät tuovat viihtyisyyttä ja säästöä asukkaille. Sähköistys- ja automaatioratkaisut ohjaavat lämmitystä, valaistusta ja ilmanvaihtoa.

Järjestelmät mittaavat ja ennakoivat energian tarvetta ja säätävät rakennuksen sähkötehoa energian hinnan mukaan.

Älykkäät rakennukset ovat myös sähkön tuottajia. Ne tuottavat uusiutuvaa energiaa auringosta sekä ilman ja maan lämmöstä. Asuintalojen ja julkisten rakennusten, kuten markettien ja virastojen katot ja eteläseinät ovat aurinkovoimaloita. Uusissa taloissa aurinkokennot ovat jo valmiiksi osana rakennusmateriaaleja.

Rakennukset varastoivat energiaa ja myyvät ylijäävän sähkön verkkoon. Kaupunginosan tai asuinalueen sisällä rakennukset muodostavat energiayhteisön, joka pystyy hyödyntämään mm. eri kohteiden hukkalämpöjä.

Rakennukset:
Mukavaa ja energiatehokasta elämää

Energiaverkosto: Hyötyä fiksulle energiakansalaiselle

Liikenne:
Sähkö liikuttaa ihmisiä ja tavaroita

Kodit:
Sähkö luo turvaa ja tunnelmaa

Työ:
Loistava työtilanne ja kekseliäät yritykset

Vision allekirjoittajat

 

stk_liitto NSS STUL_web SESKO STEK

Toteutamme visiota -kumppanit

 

Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys Kumppani yritys